Home

Welkom op de website van de gezamenlijk Botanische Tuinen in Nederland.

Voor de lopende 2=1 voordeelacties met de Nationale Postcode Loterij en Natuurmonumenten, zie 'ACTIE'

Op deze site vindt u informatie van de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen (NVBT) en de Stichting Nationale Plantencollectie (SNP).

Met steun van de Postcodeloterij werkt de NVBT de komende vijf jaar (t/m 2017) samen met Waag Society aan 'Planten voor de Toekomst', een project waarin een vernieuwde en interactieve publieksprogrammering centraal staat en de onderlinge samenwerking wordt versterkt. Gezamenlijk wordt gewerkt aan een 'Jaar van de Botanische Tuinen' in 2017.

Ontdek de Nederlandse botanische tuinen. Tuinen waarin het Nederlands botanisch erfgoed te bewonderen valt en waar u veel te weten kunt komen over de bouwstenen voor al het leven op aarde, de planten.

Beleef de stilte. Botanische tuinen zijn vaak gelegen op unieke locaties, waar het groen en stil is, zelfs midden in de stad. Bij uitstek geschikt om te recreëren, te bewegen, de natuur te beleven en tot rust te komen. Daarnaast kunt u - als u wilt - meer te weten komen over de rijkdom van onze plantenwereld en genieten van de diversiteit en schoonheid van planten.

Ontmoet de historie. De oudste botanische tuin is de Hortus botanicus in Leiden, al ontstaan in 1590, gevolgd door de Hortus Botanicus Amsterdam in 1638 en kort daarna de botanische tuinen in Utrecht. Deze Nederlandse botanische tuinen behoren tot de tien oudsten ter wereld!
Maar natuurlijk valt er ook in de jongere tuinen veel te ontdekken en te beleven.

Ondervind in de Nederlandse botanische tuinen het belang van planten voor onze wereld!

Kijk bij de lijst van 'tuinen' voor een botanische tuin bij u in de buurt.


Gerealiseerd door Wesley Roozing & Renske Ek © 2010-2011