Nederlandse Vereniging Botanische Tuinen

titel

Wanneer

Hortus botanicus Leiden

Het botanisch stoepkrijten, met stoepkrijt de naam bij plantjes schrijven, is een geweldige manier om passanten op de planten te wijzen en om wandelaars op een leuke manier plantennamen te leren kennen. Nu iedereen nog veel rond het eigen huis actief is vanwege Corona, biedt het plantenkenners de mogelijkheid anderen te helpen, het geeft passanten een interessante nieuwe kijk op hun eigen omgeving en het helpt kinderen om plezier te krijgen in planten.

Plantenkenners, ga met stoepkrijt aan de slag, schrijf met stoepkrijt de naam bij stoepplantjes - de Nederlandse of wetenschappelijke. Voeg waar mogelijk #stoepplantjes toe zodat mensen weten waar ze meer kunnen vinden. Een regenbui is voldoende om alles weer uit te wissen. Allen die meedoen, kijkers en schrijvers, deel foto's met de plant, naam en hashtag op de sociale media om meer mensen te stimuleren mee te doen.

Stoepplantjes project

Het project Stoepplantjes, dat gestart is in de Hortus botanicus Leiden, wil meer waardering kweken voor de wilde planten op de stoep. Die zijn nuttig: ze helpen de stad te verkoelen, ze bieden voedsel voor bestuivers en vogels en dragen bij aan de biodiversiteit. Je ziet andere soorten dan een aantal jaar geleden: de nieuwe stoepplantjes zijn goed bestand tegen klimaatsveranderingen. Je mag ze plukken en er van alles mee doen; dat maakt de planten ook voor kinderen interessant.

Op www.stoepplantjes.nl is informatie te vinden activiteiten voor kinderen te downloaden.

Stoepplantjes zijn te vinden op instagram, facebook en twitter (@stoepplantjes) en instagram.

Naar agenda overzicht