Nederlandse Vereniging Botanische Tuinen

titel

Wanneer

Hortus Alkmaar

Spelregels gedichtenwedstrijd
Bij Hortus Alkmaar staan meer dan 100 soorten bomen. Een of meer van deze bomen kunnen het onderwerp zijn van je gedicht, maar je kunt natuurlijk ook een boom uit je eigen tuin of omgeving kiezen. Gedichten kunnen tot 1 januari 2020 worden ingeleverd. De inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury onder voorzitterschap van Margreet Schouwenaar. De winnaars worden op zondag 2 februari tijdens de nationale gedichtenweek bekendgemaakt in de bibliotheek in het centrum van Alkmaar.

Mooie prijzen te winnen
De 1e prijs is een schrijfworkshop bij Margreet Schouwenaar, de 2e en 3e prijs een jaarabonnement voor Hortus Alkmaar. Een selectie van de gedichten wordt op bordjes in de hortus geplaatst bij de betreffende bomen.

Speciale wedstrijd voor kinderen, scholen en bso´s
Voor kinderen tot en met 15 jaar is er een speciale wedstrijd met het iets ruimere thema ´Groen´.  De 1e prijs is een kinderworkshop voor 8 kinderen bij Hortus Alkmaar, de 2e prijs een gezinskaart voor Hortus Alkmaar voor 2020, de 3e prijs een boekenbon. Scholen en bso´s kunnen ook in klassen-/groepsverband een gedicht insturen. De 1e prijs is dan een rondleiding met de hele klas bij Hortus Alkmaar, de 2e prijs het boek ´Alle kinderen naar buiten´ en de 3e prijs een schoolplein speurpakket. Voor kinderen is de uiterste inleverdatum 15 januari 2020.

Meer informatie: www.hortusalkmaar.nl

Gedichten kunnen worden gestuurd naar Hortus Alkmaar, Berenkoog 43, 1822 BH Alkmaar of naar info@hortusalkmaar.nl

Naar agenda overzicht