Nederlandse Vereniging Botanische Tuinen

Kijken, luisteren, proeven, praten en leren over voedselplanten

In 2018 besteden de botanische tuinen onder de titel Plant & eter extra aandacht aan planten als voedingsmiddel. Het hele jaar door zijn er lezingen, tentoonstellingen, rondleidingen, proeverijen en andere activiteiten in verschillende botanische tuinen in Nederland. Aanleiding voor het thema is het internationale Horizon 2020-Big Picnic project.

Op 2 september organiseren de deelnemende tuinen een botanische picnic in de tuin. Kom kijken, proeven, luisteren naar de planten in de botanische tuinen en volg het nieuws en lees de verhalen over voedselplanten op de website.

In april verscheen het boek Plant & eter – van vezels tot vanille van Evelien Rozema. Evelien Rozema is gepromoveerd in onderzoek naar effecten van plantenstoffen bij diabetes type 2. Ze schrijft over plantenstoffen, hun werking in het lichaam en gebruik van plantenmateriaal in duurzame toepassingen en geeft lezingen. Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met de botanische tuinen van Nederland en het Horizon 2020 Big Picnic project en wordt uitgegeven door de KNNV Uitgeverij.

Deelnemende tuinen

Houd de NVBT agenda in de gaten of bezoek de websites van de deelnemende tuinen voor meer informatie.

Naar agenda overzicht