Nederlandse Vereniging Botanische Tuinen

Kijken, luisteren, proeven, praten en leren

In 2018 besteden de botanische tuinen onder de titel Plant & Eter extra aandacht aan planten als voedingsmiddel. Het hele jaar door zijn er lezingen, tentoonstellingen, rondleidingen, proeverijen en andere activiteiten in verschillende botanische tuinen in Nederland. Aanleiding voor het thema is het internationale Horizon 2020-BigPicnic project.

Op 2 september organiseren de deelnemende tuinen een botanische picknick in de tuin en andere activiteiten met voedselplanten in de hoofdrol. Kom kijken, proeven, luisteren naar de planten in de botanische tuinen en volg het nieuws en lees de verhalen over voedselplanten in de plantenvinder op de website.

Houd de NVBT agenda in de gaten of bezoek de websites van de deelnemende tuinen voor meer informatie.

Deelnemende tuinen


Boek
In april verscheen het boek Plant & eter – van vezels tot vanille van Evelien Rozema. Evelien Rozema is gepromoveerd in onderzoek naar effecten van plantenstoffen bij diabetes type 2. Ze schrijft over plantenstoffen, hun werking in het lichaam en gebruik van plantenmateriaal in duurzame toepassingen en geeft lezingen. Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met de botanische tuinen van Nederland en het Horizon 2020 Big Picnic project en wordt uitgegeven door de KNNV Uitgeverij.

Naar agenda overzicht