Nederlandse Vereniging Botanische Tuinen

titel

Wanneer

Botanische Tuinen Utrecht

De Botanische Tuinen in Nederland profileren zich sinds 2017 als Botanic Guardians, hoeders en poortwachters van biodiversiteit. Dit is een prachtige bron van inspiratie. Zita Jansen: “Als je die zeldzame planten ziet, dan kan je toch niet anders dan iets moois creëren? Mijn handen jeuken!”.   

Fairtrade 

De sieraden en objecten zijn gemaakt van gerecycled en Fairtrade goud en zilver. Ook zijn er sieraden met edelstenen te bewonderen. Uniek en exclusief, geen sieraad is hetzelfde. Dat maakt het bezoeken van deze expositie meer dan waard. Voor wie een prachtig sieraad aan wil schaffen, dat kan natuurlijk.

Utrechtse Schatten

De participerende goud- en zilversmeden hebben allemaal hun wortels in de Domstad zoals Maja Houtman, een van de oprichters. Zij maakt zilveren sieraden en objecten van ragfijn zilverdraad en heeft vele prijzen gewonnen. Een van de andere deelnemers van het eerste uur, Hans van der Leen leidt veel mensen op in zijn atelier. Zita Jansen, ook een kunstenaar die er al lang bij is, creëert sieraden van Fairtrade zilver en goud, geïnspireerd op de natuur. Er zijn ook nieuwkomers zoals zilversmid Bas Jansen en Monique de Broekert van &jewels die vooral met recycled goud en edelstenen werkt. Zes jaar geleden ontstond het initiatief om de krachten van de kunstenaars te bundelen met de ambitie om het ambacht meer onder de aandacht van het publiek brengen. “Utrechtse Schatten” was geboren. 
Bij de tentoonstelling verschijnt een catalogus van alle sieraden met een vermelding van de inspiratiebron van de edelsmid.

Kijk ook op:

www.utrechtseschatten.nl 

www.facebook.com/utrechtseschatten

www.instagram.com/utrechtseschatten  

www.sieradenvanutrecht.nl

Naar agenda overzicht