Nederlandse Vereniging Botanische Tuinen

titel

Wanneer

Paleis Het Loo

Rondleidingen

De rondleidingen worden gegeven van april t/m september. Voor leuke achtergrondverhalen en interessante weetjes is een rondleiding over het Stallenplein of door de tuinen een aanrader! De rondleidingen zijn gratis en duren ongeveer 50 minuten. Reserveer een rondleiding op de dag van uw bezoek bij de kiosk op het Stallenplein.

Rondleiding Floriskas, start om 13.30 uur: Ga mee op pad met de tuinconservator of tuinbaas naar de Floriskas, kwekerij en de olifantenschuur! Tickets à € 1,- via Kiosk op de dag van bezoek, vol = vol.

Tuintour, start 12:30 & 14:30 uur: Tijdens de wandeling door de tuinen vertellen we u graag over de 17e-eeuwse fonteinen en tuinbeelden én staan we stil bij de hedendaagse sculpturen van Daniel Libeskind. Start rondleiding: Witte Foyer (bij restaurant Balzaal).

Stallentour, start 11:00 & 13:00 uur: Een wandeling op het Stallenplein met de Koetshuizen waarbij de gids vertelt over het gebouw, de voertuigen en de rol van Koninklijk vervoer. Start rondleiding: kiosk.

Pompenkelder: Weten welke techniek er achter de fonteinen schuilgaat? Ontdek het van 12.00 - 17.00 uur in de Pompenkelder. Niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

De Oranje wandeling: Bezoekers van Paleis Het Loo kunnen via de barokke tuinen een wandelroute volgen door een deel van het paleispark. Via een tourniquet achter de Colonnades is een verbinding gemaakt met het achterliggende park. Deze ‘Oranje-wandeling’ brengt u langs de veldvijvers met het Badpaviljoen, Theepaviljoen en de koninklijke Botenhuizen.

Naar agenda overzicht