Nederlandse Vereniging Botanische Tuinen

Tijdens het Bijensymposium willen we elkaar uitdagen en de handen ineen slaan om zo samen verrassende lokale oplossingen voor het bijensterfte-probleem te bedenken en uit te voeren. Ben je een bezorgde burger, kunstenaar, werk je voor de overheid of ben je ondernemer en wil jij helpen om de bijensterfte tegen te gaan dan hopen wij dat je van de partij bent.

We starten de dag met inspirerende voorbeelden van mensen en organisaties die zich inzetten voor de bij. Ook is er een inspiratiemarkt waarbij deelnemers in gesprek kunnen met de bedenkers van bijzondere bijenprojecten.  In de middag gaan we aan de slag. Voor het bedrijfsleven, de gemeentes Leeuwarden en Achtkarspelen maar ook voor provincie Fryslân werken we aan zogenaamde Bee-DEALS. De deelnemers gaan uiteen in groepen en bedenken samen de beste Bee-DEALS om zo de bijensterfte tegen te gaan. 

Aanmelden
De toegang tot het symposium is gratis en op inschrijving. Lunch is voor eigen rekening. De lunch is volledig vegetarisch en dient bij de aanmelding te worden opgegeven. Aanmelden doe je via deze link: http://www.silenceofthebees.eu/aanmelden-symposium-22-september/

Dit symposium wordt georganiseerd door B-RAP in samenwerking met Landschapsbeheer Friesland en Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) en is onderdeel van het project Silence of the Bees. 

Naar nieuws overzicht