Nederlandse Vereniging Botanische Tuinen

Een voedselbos is een bos gebaseerd op principes die teruggaan tot de zelfredzaamheid van de natuur. Een stuk grond dat zichzelf kan onderhouden, én waar het gros van de planten eetbaar is. Een plaats waar leerlingen en studenten leren over de natuur en eetbare planten; een plaats waar excursies gegeven worden; een groene oase in Kralingen waar mensen naartoe kunnen voor hun dagelijkse portie rust en natuur. Bezoekers zijn welkom via de entree van Trompenburg aan de Honingerdijk 86 Rotterdam. 

Crowdfunding
Na bijna een jaar kunnen bezoekers van botanische tuin Trompenburg in Rotterdam Overtuin weer bezoeken. De aanleg van het voedselbos kost veel tijd en geld. Daarna kan het bos zich vrijwel zelfstandig ontwikkelen, met minimale ondersteuning van de tuinmannen en -vrouwen van Trompenburg, en biedt het ruimte aan activiteiten op het gebied van (natuur)educatie, voeding en duurzaamheid. Hiervoor moet de toegankelijkheid verbeterd worden: Paden moeten verhard worden met hier en daar een zitje; borden met informatie moeten worden gemaakt en geplaatst. En natuurlijk moet er nog veel aangeplant worden. 

Voor het voedselbos is Trompenburg een Crowdfundingsactie gestart. Op www.voorjebuurt.nl kunnen bezoekers en andere geïnteresseerden doneren om mee te helpen met het aanleggen van het Voeselbos. 

Trompenburg Arboretum heeft het voedselbos gerealiseerd samen met Moestuinman, Rotterdams Forest Garden Netwerk en Voedselbosbouw Nederland.

OPEN Rotterdam kreeg alvast een voorproefje van de voedseltuin. Kijk hier naar het  filmpje van dat bezoek: https://www.youtube.com/watch?v=V60U_WnPy-o&feature=youtu.be

Naar nieuws overzicht