Nederlandse Vereniging Botanische Tuinen

titel

In een unieke samenwerking brengen Frozen Dutch en de Nederlandse botanische tuinen twee nieuwe smaken ijs op de markt. Zoethout roomijs en kokos rabarberijs. Allebei de smaken zijn met biologische en duurzame materialen gemaakt. De ijsjes zijn de eerste producten in een nieuwe lijn van HORTUS - Botanic Guardians: een nieuwe waardemerk waarbij de 25 tuinen in Nederland zich opwerpen als hoeders en poortwachters van biodiversiteit. Voor elk verkocht ijsje draagt Frozen Dutch een percentage af aan de botanische tuinen van Nederland. Met het eten van Zoethout roomijs en Kokos Rabarberijs dragen consumenten zo bij aan behoud van biodiversiteit. 

Zoethout Roomijs

Gemaakt van door Frozen Dutch gepasteuriseerde rauwe boeren zuivel, een echt roomijs, waarin de smaak is getrokken van de bladeren van Agastache foeniculum (dropplant) en de wortels van Glycyrrhiza glabra (zoethout). De plantendelen worden er na het intrekken uit gezeefd. De natuurlijke dropsmaak blijft.

Kokos Rabarberijs 

Biologische kokosmelk (uit de kokosnoot van de Kokospalm Cocos nucifera) en heerlijke rabarber gezoet met uitsluitend honing - allemaal biologisch - zorgen voor een verrukkelijke smaakcombinatie.†De rabarber (Rheum rhabarbarum) is door het kokosijs heen gedraaid en daarom proef je in het hele ijsje beide smaken. Dit ijsje is geheel lactosevrij.

De lancering van het ijs is onderdeel van het Jaar van de Botanische Tuinen. De NVBT (Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen) heeft 2017 uitgeroepen als Jaar van de Botanische Tuinen. Tijdens dit jaar kunnen bezoekers in alle 25 botanische tuinen van Nederland genieten van de tentoonstelling 'Kroonjuwelen' en van nog meer gezamenlijke activiteiten van de tuinen in 2017.

Terug