Nederlandse Vereniging Botanische Tuinen

Wandelend in de tuin worden we terug gevoerd in de tijd en krijgen we een beeld van de rijke Aalsmeerse geschiedenis. Op het 13000 m2 grote terrein en langs het 450 meter lange tuinpad vindt de bezoeker een uitgebreide collectie geurende en soms jeugdsentiment oproepende planten en bloemen. Er is een zogenaamde vormentuin met buxushaagjes in alle mogelijke en vreemde vormen.

titel

U passeert ook verschillende voorbeelden van oude combinatieteelt zoals aardbeien in de boomgaard en kolen tussen de snijbloemen. Ook is er een permanente tentoonstelling van historische kassen, hulpmiddelen en gereedschappen.

Vaarklaar liggen de bootjes waarmee vroeger het transport verzorgd werd tussen grond, kas, veiling en de markt waar de bloemen of planten verkocht werden. In het veilinggebouw worden regelmatig ouderwetse veilingsessies gehouden op de originele ‘Jugendstil’  veilingklok uit 1930. 

Openingstijden

April t/m eind oktober. Dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 16.30 uur. 

Het Tuinhuis is ook zonder entreekaartje voor de Historische Tuin te bezoeken. De nieuwe overdekte corridor biedt een prima gelegenheid voor de ontvangst van groepen.

Ga naar de website van deze NVBT-tuin voor meer informatie, openingstijden, route en contact.

titel
Naar tuinen overzicht

Binnenkort in deze tuin