Nederlandse Vereniging Botanische Tuinen

Trompenburg is bekend door de collecties bomen, struiken en vaste planten. Daartoe behoren bijzondere eiken, beuken en schijnbeuken (van het zuidelijk halfrond), 400 soorten hulst, de Nederlandse verzameling Hostaís en 700 verschillende rododendrons. In de woestijnkas staan vele vetplanten en cactussen.

Jaarrond is steeds veel te zien. Winterbloeiende kamperfoelie en Chimonanthus praecox steken in januari af in het rustige decor van naaldbomen en coniferen. In de vroege lente bloeien veel vroege irissen, sneeuwklokjes en Scillaís later in mei gevolgd door o.a de rododendrons. In de zomer zien we naast de Hostaís ook vele Astilbeís en is er een bloemenweide vol insecten. In de herfst komen vele aan bomen gebonden paddenstoelen uit de ongestoorde bodem van Trompenburg omhoog en kleuren naast de loofbomen ook bladverliezende naaldbomen in vele tinten geel.

Gelegen op een steenworp afstand van de Van Brienenoordbrug aan de rand van het centrum van Rotterdam is Trompenburg voor wandelaars een verademing in het decor van de levendige havenstad. Acht hectare vaste plantenborders, waterpartijen, eeuwenoude bomen, een theehuis, een bloemenweide, bollen, bruggetjes en sloten.

titel

Openingstijden

April t/m oktober: Maandag 12.00 - 17.00 uur | Dinsdag t/m zondag 10.00 - 17.00 uur

November t/m maart: Zaterdag t/m Maandag 12.00 - 16.00 uur | Dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 16.00 uur

Alle feestdagen open van 10.00 uur tot 17.00 uur. 
Na de Kerstmarkt gesloten tot eerste week van januari.

titel
Naar tuinen overzicht