Joke 't Hart Prijs voor ARquatic

Geplaatst on aug 25, 2022

ARquatic dompelt het publiek onder in een complete ervaring voor alle zintuigen: de levende groene omgeving, live muziek en zeer levendige Augmented Reality (AR) uitbeelding van planten. ARquatic had zijn première in het Pinetum Blijdenstein op 6 juni 2021 en is er opnieuw te beleven op 4 september 2022.

Botanische tuinen op Floriade

Geplaatst on feb 16, 2022

Vanaf 14 april t/m 9 oktober 2022 is Almere een half jaar lang het podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 met als thema ‘Growing Green Cities’. De botanische tuinen zijn op twee plaatsen aanwezig.

Edwin Pos New Scientist Wetenschapstalent 2021

Geplaatst on jun 18, 2021

Evolutionair ecoloog en directeur van de Botanische tuinen Utrecht Edwin Pos is donderdagavond 10 juni uitgeroepen tot New Scientist Wetenschapstalent 2021.

Draaiing in de Botanische Tuinen Utrecht - Foto Akkie Joosse

Joke 't Hart Prijs voor Draaiing - de rondgang van water

Geplaatst on mei 01, 2021

De installatie Draaiing van het kunstenaarsduo Hart van Veen (Charlotte ’t Hart en Karin van der Veen) biedt bezoekers een bijzondere ervaring. Het werk is de winnaar van Joke ’t Hart Prijs 20202/2021, voor het verbinden van groen en kunst.

Nieuwe afleveringen Blijdorp Op Groen

Geplaatst on apr 14, 2021

De meeste bezoekers kennen de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp vooral als dierentuin. Maar Blijdorp is ook een botanische tuin. En daar valt heel veel over te vertellen. Aflevering 9 van de podcast staat nu online.

Botanische tuinen tijdelijk gesloten

Geplaatst on apr 14, 2021

In lijn met de maatregelen van het RIVM zijn de meeste botanische tuinen voorlopig gesloten. Gelukkig kun je ook thuis op verschillende manieren (online) genieten van de tuinen. Ondertussen kun je tuinen steunen door bijvoorbeeld een jaarkaart aan te schaffen, vriend te worden of een groen cadeau uit een van de webshops te kiezen.

Floron Eindejaars Plantenjacht

Geplaatst on jan 07, 2021

Madeliefje op eerste plaats in Eindejaars Plantenjacht. FLORON organiseerde voor de zevende keer deze jacht naar bloeiende wilde en verwilderde planten in de winter.